esmaspäev, 28. juuni 2021

Irin ja virin

Ei ole minu vastutus. 
Ei ole TÕESTI mitte kuidagi minu süü! 
Aga ...
Mingil saatanlikul põhjusel olen ma oma fb-sõprade nimekirjas pidamas mõnesid, kes mulle otse närvidele ei käi, otse väga rumalat juttu ei räägi ja et nad vahel on üle võlli sarkastilised - noh, ma kannatan selle välja, sest ega nad ju otse kellegi pihta. Ongi selline üldine lõugamine stiilis: "Mõned on ikka hästi lollid!"
Aga ajuti tulevad läbi nende kommentaaride mu silma ette postitused, mis ...

...

...

Seekord oli hoolikalt ära toodud (kirjavead säilitatud) kiri, mille sisuks oli: "Hakatagu alkoholi müüma kella üheksast, mitte kümnest". 
Kirja ennast ma läbi ei lugenud. Panin pilgu peale, tuvastasin sõna "mõttet", selge, mis seal ikka. Õnnetud hädas inimesed.
Aga õõva tekitas raamlugu, mille esitas poliitik ja reformierakonna liige, kes esiteks tõi ära selle kirja ja teiseks pani kohe püsti fb-hääletuse, et kas soovite varasemat alkoholimüüki või las jääda asjad, nagu on.
See on ikka sihuke nõrgemate mõnitamine ja poosetamine ja ... oh, mul ei ole isegi korralikke sõnu selle kohta, MIS see siis ikkagi on! Mul on konkreetselt halb mõelda, et nii kurje inimesi olemas on, rääkimata veel sellest, et nad ei häbene seda ka. Avalikult õel ja ei hakka isegi teesklema, et on kuidagi inimesesõbralik!
Sihuke on poliitik. Ilmselt saab mõne hääle ka. On enne saanud ja saab ka tulevikus. 

Miks inimesed on inimesed???

Ühtlasi olen kuumalainega juurde võtnud. Sest liigutada ei suutnud, pea valutas, nii halb, viuviu, kas kuidagi saaks paremaks ..? Hm, see šokolaadiküpsis tundub päris hea tegelikult. Veresuhkur on ka vaja üleval hoida, aga see on sihuke teoreetiline taust tundele, et šokolaadiküpsis hea.
Teen, mida vaja, et parem oleks!

Ühtlasi olen muutunud snoobiks ja leian nüüd, et teisi šokolaadiküpsiseid ei hakka üldse tegemagi, ainult need on head ja õiged!
Retsept on allpool, kerige. Fotokaamera kohta ei viitsinud lugeda ja pole siiamaani lugenud. Aga küpsised on priimad. Kuigi 425 grammi šokolaadi asemel olen reeglipäraselt 400 kasutanud. 
Valget, tumedat, piimašokolaadi vaarikalisandiga, valget šokolaadi mustikate ja paistutatud riisiga - head küpsised tulevad igal juhul. 
Taignasse läheb tume, muuga varieerisin.

Et ma juurde olen võtnud, nii hea enam pole, aga noh - ilus olen ikka =P Ja kõht kadus päeva vähesöömisega taas eest ära. (Sest ma EI TAHA enam rohkem süüa, šokolaadiküpsised tunduvad vastikud ja kuigi magadasaamiseks on süüa vaja, krabipulgad ja maasikad vahukoore-toorjuustukreemiga (jaa-jaa, tean, ei ole olematu lahjasöök) ajavad asja ära. 
Aga krabipulkade juurde majoneesi ka ei taha!
Suur muutus.)

Aga seda muutust ikka ei ole, et pea enam ei valutaks. Eile hilisõhtul oli täitsa tunne, et ohh, vohh! Käisin isegi jooksmas ja mahe ööõhk ja jaa ... ja tühjagi, öösel jälle ibukas, hommikul teine ibukas ja külmutatud köögiviljad laubale. Mingi aeg hiljem alistusin. Sumatriptaan. 
Nüüd on olemine nõrk, uimane ja kerge aimatav tuige lauba taga nagu faking PAAR NÄDALAT juba (eile õhtul oli nii hea, miks see ei säilinud?!) ja oehhhh.
Kusjuures ma ei tunne, et jahedam oleks. S.t. on muidugi, ega ma LOLL ei ole, aga ikkagi on päeval õues käia raske ja kogu aeg otsin kõndimiseks varjuga kohti. Päikese käes on liiga halb. 

5 kommentaari:

  1. Vähemalt pole ma ainus siin ilmas, kes igasuguse häbitundeta krabipulki sööb. Loodetavasti on siiski tegu eraldikäivate snäkkidega, krabipulk maasikate ja vahukoorega võib kergesti läilaks minna.

    VastaKustuta
  2. See reformika liigutus on pmst samast rubriigist nagu kunagi see tibuemmede teema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul tuli sama paralleel, aga Mallukas oli ka ise tollal päris noor ja ei olned effing POLIITIK.

      Kustuta
    2. jah.

      kuskil oli mingi statistika, et tippjuhtide hulgas on psühhopaatide määr suurem kui elanikkonnas keskmiselt (teine grupp, kus on samamoodi, on vägivaldsetes kuritegudes süüdimõistetud); huvitav, kas poliitikuid võib selles mõttes samuti tippjuhtideks pidada. Tipp-poliitikuid kindlasti, aga ma ei tea praegu, kes see konkreetne tegelane oli.

      Kustuta
    3. Mulle ei öelnud nimi midagi, aga tundub, et ta on riigikogus.

      Kustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.