reede, 18. juuni 2021

Välimusejuttu veel, aga ikka ei ühtegi pilti minust

Läks natuke aega, aga sain aru, miks ma VALE välja näen. 
Lühikesed juuksed olid avastuse juures abiks. Vaatasin end kodus peeglist (maas istudes, peeglite seina panemine peaks kunagi nädalavahetusel juhtuma, aga ma ei tea veel, millal) ja tõdesin, et näen päris butch välja.
Mitte halb, ei, aga kuidagi ... jõuline, väike pea laiade õlgade vahel.
Ja siis mul välgatas. 
SEALT see vale!
Kogu elu - no peaaegu - olen ma olnud A-kujuline, kitsaste õlgade ja õblukeste õlavartega, ent puusakas ja tagumikukas. Reitega, mis ilmselt jaksaks kivisammastena mõnd kreeka templit kanda. 
Aga ilmselt see lõputu kätekõverduste, käteringide, õlaringide, ülaseljaharjutuste ja hantlitõstete rodu on viimaks hakanud ka välimuses märgatav olema. Mul, muide, ei olnud neid tehes ÜLDSE plaanis figuuri kujundada. Minu jaoks on keha esteetiline kujundamine piiratud AINULT selle ja teise peenemaks töötlemisega ja üldiselt olen kogu sellest teemast ammu loobunud ka. 
(Välja arvatud, et rõõmustan, kui peenemaks lähen, ise ses suuunas pingutamata.)
Tahtsin lihtsalt ... noh, et oleks lihased, mitte ainult rasv ja kont. 
Ja nüüd on mul laiad õlad
Mida paganat. 
Loomulikult tundub see mulle vale! Kogu mu isiklik riietumiskunst on üles ehitatud ideele "kuidas tõsta esile keha peenemat piirkonda ehk kael-rind-õlad ja varjata värke allpool vööd, erandiks sääred, mis on mul ka päris kenad". Mis tähendab, et mul polegi üldse riideid, mis ei oleks sobilikud A-lõikelisele figuurile, mul ei ole mitte mingit ettekujutust, kuidas ja kas ma nüüd X-kujulisena rõivastuma peaksin ... ja tegelikult ei näe ma sugugi halb välja, nii nagu olen. 
Pole endaga üldse harjunud, seda küll.
Kuid ... noh, kui palju on lootust, et 6 aastat pidevat ülakehatrenni, eriti kui ma kavatsen seda jätkata ka, lihtsalt olematuks muutub? Mind mu vana keha juurde tagasi laseb? 

Eih, las siis olla, nagu on. Harjun ümber ja võtan jõulise oleku oma uueks identiteediks. 
Kui aus olla, ma näen kuidagi superkangelaslik välja. Umbes nagu ... tema. --->
Ükskõik kui voogav pikk kleit ka oleks, kui palju volange vms, mul on konkreetselt jõuline hoiak seda kandes.
Mitte armas habras pixietüdruk, vaid kangelane. 
Nojah. 
Pole ka paha. 
Tegelt. 
Lihtsalt tuleb oma identiteet ümber kujundada. 
Peeglid, millesse saab vaadata ka maha istumata, on kindlasti seejuures abiks.

Oijah. 
Õues on talumatu kuumus. See tähendab, et passin toas, rulood all, ja vahepeal hakkavad varbad külmetama, sest sokkidega on liiga palav. 
Võimalik, et lähen varsti ujuma. Võimalik, et ei lähe ka. Ujumiskohtadesse tuleb kõndida ja lisaks (kuna Totoro) olen seni alati otsinud kohta, kus kedagi teist ei ole.
Ehk siis PALJU kõndida. Mida soojem ilm, seda rohkem.
Minu omaetteoleku-otsimise kaasnäht oli see, et ükspäev hööritas end põõsast minu poole alasti paks mees. "Uju siia!"
Kinkisin talle ühe pilgu ja ujusin vastuvoolu edasi: "Ei."
"Miks?"
"Ei taha."
Mees kohmetus ja mina ujusin edasi, aga ikkagi oli tuju terveks päevaks viletsam. Miks arvab sihuke, et tal minu juures mingeid šansse oleks? Kust tal siuke MÕTE üldse?! Miks inimesed inimesed on?!

Aga siis olid mul veel pikemad juuksed. Võibolla nüüd näen liiga karm välja, et ujumise ajal nõmetsema tuldaks?

12 kommentaari:

  1. Eepiline ülakehamuskulatuur kaob kui umbes 3 kuud trenni ei tee :D
    A mul on ka ilma selleta suht pesupulkjas kehakuju st laiad õlad, kitsad puusad, õnneks vähemalt peene kondiga muidu oleks puhta põkk valmis.
    Aga naudi - seljalõhikutega riided jms. Õlapaelte asukoht õla suhtes muudab ka asja ja puhvvarrukad on kahjuks out. X kuju puhul saab ju vöökohale tähelepanu tõmmata. Mul puutuvad roided peaaegu vaagnaluuga kokku (aevastades käibki vahest kõks), välajpaistvat pihta juba ei feigi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Igaks juhuks ütlen, et ega mul pole filigraanseid väljajoonistunud kulturistilihaseid. Ma lihtsalt olen teise kujuga.

      Kustuta
  2. (Lihaste)-teemast mööda, aga välimusest:
    kui ma ühel oma lemmik-saitidest seda pilti
    https://www.thesartorialist.com/bowery-new-york-4/
    nägin, siis ehmatasin, et appike, see oled sina. Attitude ja puha =) Ma pole sind päris-elus näinud ju, ainult fotodel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sarnasus olemas =)
      Kuigi ta on muidugi natu liiga kleenuke =)

      Kustuta
    2. Noh, paar kilo siia-sinna... who cares. ÜLDmulje on põhiline =)

      Kustuta
  3. ... no ja jäin (jälle!) thesartorialisti lappama, nii vaimustav ja inspireeriv ikka, et. Mh leidsin veel ühe sinu: https://www.thesartorialist.com/via-montenapoleone-milan-7/

    VastaKustuta
  4. Väga tuttav mure - ma olin samasugune A-siluetiga (ja mõõduka C-korviga) ja süsteemi välja töötanud. Ja siis tuli klimakteerium, rasvkudet tuli juurde ja tundub, et enamjaolt rinnapartiisse. Järsku oli minust saanud liivakella ehitusega inimene, ühed riided lihtsalt ei tulnud enam eest kinni ja mõned teised, mis tulid, nägid seljas rõvedad välja.

    Sinu jutt pani lausa mõtlema, et äkki peaks kah üritama õlavarrele lihaseid kasvatada, sest siis on vähemalt õla- ja rinnapartii rohkem proportsioonis ja pluusid istuvad paremini. A ma olen jube laisk lihtsalt trenni või välimuse pärast trenni tegema, ma tahan, et lõbus oleks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. jap, ja vähemalt minu kogemus on, et aasta-paariga ei juhtu midagi ja kes krt viitsiks aint välimuse pärast viis aastat vaeva näha?!

      Kustuta
    2. ja siis pealegi võib tulla mingi uus hormonaalne muutus, mis teeb kehakuju hoopis kuskilt mujalt teistsuguseks ja ikka ei oska.

      Praeguseks olen ma oma uue kujuga ka üsna ära harjunud. Ainult et kuna ma hakkasin kolesterooli pärast nädalas paari vanakooli paastupäeva pidama (ehk siis: reedel või kolmapäeval tuleb valk kas taimedest või kalast), on kehakaal langema hakanud ja ma juba mõtlen murelikult, kas siis, kui see jätkub, ei sobi riided JÄLLE ja peab JÄLLE hakkama ümber õppima. Ja seda ei oska veel ka ennustada, mismoodi see kadu proportsioone mõjutab.

      Kustuta
    3. mispeale meenub kunagi Murca blogis õhku visatud küsimus "kas riietumine on sulle väljakutse" - JAH, nööbid ei ulata kinni!

      Kustuta
    4. Ma olen lahendanud enamusel riietel kaalukõikumisega kaasneva nööpide probleemi sellega, et olen valinud venivad riided. Aga see tulemus ei ole muidugi alati ilus (nagu sardell kiles), lihtsalt päris alasti ei ole...

      Kustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.