laupäev, 6. juuni 2020

Lootes vastu kogemust

Mu sees on kõhe tunne.
Sest jälle on "kui kõik läheb jube hästi, saan korteri ja pärast veel lapsendada ka ja jee - aga MILLAL on mul kõik hästi läinud, ah?!?!"
Kulka nagunii ei maksa mulle, eluloo-eluõppimise raamat ei saa rohkem tagasisidet ei Varrakust, ei Petrone Prindist ja SEB (olles variante uurinud, tundus see parim, sest seal nad annavad eluasemelaenu ka vähem kui 20 000 korraga) mulle laenu ei anna.
Ja polegi vaja, eks ole, eks ma kuidagi ikka saan.
Elu ei pea ju minema, nagu mina plaanin, universumil on omad kavad ja naudi seda, mis tuleb, mitte ära ürita ise midagi määrata, nii saab ainult pettuda - ja ma adun, et sedasi tehes on tõesti palju vähem võimalust end halvasti tunda ja palju rohkem võimalust end hästi tunda ja ...
... ja IKKAGI üritan.
IKKAGI panen oma sõrmed sahtli vahele, sest ÜKSKORD ju peab jääma see kinni löömata?! Elukogemus küll ütleb, et kunagi ei lähe hästi, kui seda on plaanides vaja, küll aga võib hästi minna täiesti planeerimatult ja suvaliselt.
Aga sitta ma oma elukogemust kuulan.
Kord peab ju õnnestuma ka asjadele mõeldes ja parimat üritades?!?!?!
No SEEKORD ikka?!

Ja läheb jälle ...
Jälle loodan.

Aga no nii palju olen paraku õppinud, et loodan, kuid õudus on samuti sees. Sest nagunii läheb nagu alati ju ...

Mis on alati hea, mis jääb: äikesevihm. Pool tunnikest tagasi, kui ma parasjagu Selverist välja olin astunud, tuli mõne minutiga nii palju vett taevast alla, et tänavatel voolasid jõed ning tuul keerutas nii hirmsasti, et ajas lendu maas vedelenud plastkarbid, pabertaskurätikud ja muidugi kellegi kübara tema juustelt ning tõstis ilmselt ka seelikuid, kuigi seda mina ei näinud.
Ehk siis, kui läheb nii, nagu alati, jäävad loojangud ja äikesevihm ja üldse: inimkond ei ole tähtis, väga ebaolulisest minust rääkimata.
Tähtsad asjad jäävad.
Pealegi pealegi, isegi kui kõik läheb kõige halvemini, lageda taeva alla ma IKKA ei jää. Ema võtab oma koju vähemalt.

Nii loodan, et kõik KÕIGE halvemini ei lähe. Et mingid asjad lähevad, aga siis mingid asjad saavad kuidagi korda.
Kurat, no PEAB ju mõnikord hästi ka minema?!?!

20 kommentaari:

  1. oot, miks üldse sina pead seda laenu võtma? kas algne idee ei olnud see, et sa panustad sissemaksega, aga laenu võtab poja isa?

    VastaKustuta
  2. Laenu MAKSAB poja isa, aga võtan mina.

    VastaKustuta
  3. Äikesevihm.
    Oh, mulle oleks seda kohe nii vaja....

    Jaaaaaaa...praktiliseks tagasi....
    Praegu on KÕIK pangad väga kitsid laenama. Proovi veel ja veel ja veel, ükskord läheb see sõlm lahti.

    VastaKustuta
  4. Pangad on jah väga ettevaatlikud.

    Huvitav, kas Coop on vähem konservatiivne?

    Aga kui nagunii hakkab makseid tegema poja isa, siis kas juhul, kui sulle ei anta, ta ikkagi ise ei oleks nõus võtma? rahaliselt ei tohiks talle ju vahet olla ja sinul oleks turvalisem (no näiteks et ta selle maksmise kohta poole pealt ümber ei mõtle).

    VastaKustuta
  5. Tal on OMA korterilaen ja et tema ei pea tegelema, oli ta tingimus maksmise osas.

    VastaKustuta
  6. Ma olen tegelt päris häiritud.
    notsu, aga ka kesiganes: palun, PALUN ärge pange oma ükskõik kui leebetes soovitustes mu peale kohustust talt veel midagi küsida. Mulle ei meeldi. Ma ei taha. Ma olen parem külmas, näljas ja paljas. Niigi olin RÄMEvapper tal laenumaksmist küsides.
    Ma toredatelt lahketelt inimestelt küsin nii palju meelsamini kui neilt, kes nagunii nõus pole ja panevad mu isegi nõustudes tundma, et pean viie euro eest kohutavalt tänulik olema ja nende jalgu lakkuma.
    Maitaha.
    Tõesti.

    VastaKustuta
  7. Aga tõsi see on, et iga panga jaoks on laenu saamise eeltingimuseks regulaarne sissetulek. Isegi FIEd on nende jaoks kahtlased ja peavad oma maksejõulisuse tõestamiseks kõvasti võimlema (nagu Notsu võib kinnitada). Nii et minu (küsimata antud) soovitus oleks, et las võtab selle laenu sinu eest keegi, kellel on kindel sissetulek, puuduvad suuremad laenud (laenu saamise miinimumtinglmused pankade jaoks) ja keda sa usaldad (näiteks su ema). Ma kardan, et sellise abi küsimisest sul pääsu pole, sest sinu finatsseisu (toetused, aegajalt laekuvad honorarid) pole võimalik pangalaenukõlbulikuks üles vuntsida. Parem kasuta oma suhtlemis-lusikad kohe mõne suurema õnnestumistõenäosusega raja peal.

    VastaKustuta
  8. Jaa, seda tuleb teha küll, aga ma just seda mõtlengi kaastaotlejaga taotlemisena - et koos kellegagi, kel on rahalise seisuga ilusti.

    VastaKustuta
  9. ma saan täiesti aru, et sa ei taha talt rohkem midagi küsida, ma hakkasin lihtsalt kartma, et kui tal on kõigest lubadus sinu ees, aga mitte ametlikku kohustust, siis lõppeb asi sellega, et sul tuleb hakata iga üksikut makset talle meelde tuletama, mida sa ei taha, nii et lõpuks tuleb sul ikkagi kõik ise maksta (või ka oma sissemakse kaotada, kui korter laenukatteks pangale läheb).

    VastaKustuta
  10. jah, ma ise ka kardan seda tegelt =) Aga no katsun usaldada ja ise rohkem teenida, et kui vaja, saaksin ka kuidagi laenu maksta.

    VastaKustuta
  11. Kas poja isa igakuist lapseraha maksab sulle? ma mõtlen, et kui ei, siis kas poleks lihtsam hoopiski seda taotleda, siis ei peaks mehega üldseasju ajama ega end sedavõrd alandama ning nartsuna tundma.
    Ma lihtsalt tean liiga hästi, kui ebameeldiv see ise nõrgemas positsioonis/olukorras olles eksidega suhtlemine on. Ma ei kujuta ette, et ma ealse tahaks seda pinget, et kord kuus hinge kinni hoides oodata, kas olen nüüd piisvalt hästi olnud/käitunud, et eks makse tasuks.

    Aga kui see jutt närvidele käis, võid vabalt maha ka võtta, minu poolt pole probleemi.

    VastaKustuta
  12. Ei, ta ei maksa midagi.
    Sest ma ei taha talt nõuda.
    Sest minu maailmapildis peaks ta TAHTMA oma poega rahaliselt toetada ja kui ei, on ta minu jaoks napilt inimene üldse.
    Mul endal oleks kergem?
    Ma ei tea. Ei tundunud varem kergem, ei tundu ka nüüd.

    VastaKustuta
  13. Siin on see oht, et kui ta peaks hädiseks jääma, siis on su poeg kohustatud teda ülal pidama ja hooldama, sest paberite järgi oleks ta nagu korralik isa olnud.

    VastaKustuta
  14. ajal, mil poeg on ise täiskasvanud muidugi mõista. neid hooldekodu-arvete nõudmisi on isegi isade kohta, kes olid lapse väikelapse-eas vägivaldsed joodikud ja tegid reaalselt kahju rohkem kui kasu (st ei piirdunud kasu mittetoomisega).

    VastaKustuta
  15. tglt masendav, et see, kes on neis vaidlustes niigi nõrgem pool (sest tal on vahepeal vaja reaalselt last kasvatada, selle võrra on asjaajamiseks vähem jaksu ja mahti) peab selleks ise nii palju võimlema. Mõelda vaid, kui piisaks mingile elatisabi-asutusele teadaaandmisest ja sealt edasi ajaks asju too asutus ise. Kuna võlglased kardavad tavaliselt ametiasutusi rohkem kui eraisikuid, jääks võlgnevusi siis kindlasti ka vähemaks.

    VastaKustuta
  16. (ma loodan, et viimane jutt ei kvalifitseerinud jutuks "pean sind nii lolliks, et sa ise ei tea", sest otsustades selle järgi, kui palju on tagantjärgi selliseid kohtuvaidlusi tulnud, ongi selle mitteteadmine päris tavaline.)

    VastaKustuta
  17. Ma tean küll, aga arvan, et kuna tal on ka pojad, kellest ühele on ta päriselt kasvatav vanem olnud ja teine sama naisega, kellele ta küll elatisabi ei maksnud (sest lapsed jagati 1:1), aga no mingil moel siiski püsis asi tasakaalus, nad vast tegelevad ise ja jätavad minu poja rahule.

    VastaKustuta
  18. Laenukrediidiasutused säästsid mind, kui polnud lootustki (loancreditinstitutions00@gmail.com)

    Tere, kõik siin foorumis olevad inimesed, olen John Michael
    USA-st, ma ei suuda uskuda, et jumal tegelikult eksisteerib alles siis, kui mind lunastati ja päästeti rahalisest sidemest. Olin sattunud finantskriisi ja pidin maksma mõned arved. Proovisin abi otsida pankadest, kuid tulutult, proovisin abi otsida ka Internetist, vaid selleks, et kohtuda petturitega, kes teesklesid end eraviisiliseks laenuandjaks ja tegid mu 15000 dollarist lahti ega saanud mu laenu, alles siis, kui JUMAL tutvustas mind hr. Eelija sõber, kes päästeti rahalistest probleemidest ja hr Elijah andis talle 100 000,00 dollari suuruse laenu, nii et võtsin ta nõuande ja võtsin ühendust Moore Loan Company'ga ning ühe nädala jooksul anti mulle mulle 250 000 dollari suurune laen. ma soovitan kõigil, kes otsivad madalat 2% intressimääraga laenu. Teen seda seetõttu, et olen nii õnnelik, et olen finantssõltuvusest väljas ja olen jälle rõõmu täis ning elu on tänu Jumalale ja härra Eelijale lihtne. Laenukrediidiasutustega saate ühendust võtta aadressil (loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991

    VastaKustuta
  19. Kas vajate oma rahaliste vajaduste lahendamiseks kiiret tühja sularahaautomaadikaarti ja ma tahan lihtsalt maailmale oma kogemusi kõigile öelda. avastasin häkkiva kuti nimega Mike. ta on oma tegemistega tõepoolest hea, uurisin BLANK ATM CARDilt. kui see töötab või isegi eksisteerib, siis proovisin seda ja küsisin kaarti ning nõustusin nende tingimustega. kolm päeva hiljem sain oma kaardi kätte ja proovisin seda lähima enda lähedal oleva sularahaautomaadiga, minu suureks üllatuseks töötas see nagu võluväel. suutsin välja võtta kuni 4000 dollarit. See oli uskumatu ja kõige õnnelikum päev mu elus. ühtegi sularahaautomaati pole, TÜMBA ATMEKAARDIT EI SAA sinna tungida, kuna see on programmeeritud erinevate tööriistade ja tarkvaraga. ma lihtsalt tundsin, et see võib aidata neid meist, kes vajavad finantsstabiilsust. Kaart on minu elu tõesti muutnud. kui soovite nendega ühendust võtta, siis SIIN on meil: blankatm156@gmail.com

    VastaKustuta
  20. Tahaksin tänada Lapo Micro Finance'i laenu andmise eest. Pettusin mitu korda laenu saades, kuni sattusin Lapo Micro Finance'ile, kes andis mulle haige lapse hooldamiseks laenu 23 000 dollari väärtuses. Kui vajate täna tõelist laenuandjat, võtke ühendust Lapoga ja ärge laske end petta. Võtke ühendust e-posti aadressiga: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.