kolmapäev, 1. detsember 2021

Aeg

Krt, midagi on mälul viga. 
Mul ei olnud ÜLDSE meeles, et miinus neljaga, suht väikese tuulega, nii pagana külm on. Toas on soe ja hea, 0 kaebust - ja siis viin poja vaktsineerima (ei, ta ei ole pisikene, keda käekõrval talutada, aga nad tahavad alaealise esindajalt allkirja) ja mul on müts, on kindad, on saapad, on paksemad püksid kui sitsiriidest - ja IKKA on nii pagana külm!
Olgu, salli ei olnud. Ent täiesti kisub sinnapoole, et SOE mantel kapist välja võtta. 

Lisaks on Keila Haigla hoone ÜÜRATU, aga kuskil ei ole väljas silti "siit saab haiglasse", on ainult kinnised sissekäigud. Heal juhul on mõnel suurel sissekäiguukse-tüüpi uksel kiri "perearstikeskus, apteek, dialüüsiruum -->", aga (võin selgituseks öelda), vaktsineerimine ei toimunud neist üheski. 
Oli vaja haigla fuajeesse saada, aga ei "sotsiaalkeskus" ega "Pargi tänava sotsiaalkorterid" olnud tiivustavad teated. Viimaks selgus, et õigesse kohta sai, järgides silti "hooldushaigla külastajatele".
Kui me pojaga majja astusime, tulid sealt kaks töötajat kangast silt-lippudega, kus "KEILA HAIGLA" kirjas. 
Need pandi välja täiesti mõistlikesse kohtadesse, nii et arutasime lahkudes, kui palju kergem olnuks teed leida, kui need juba varem väljas olnuks. Aga noh - hilinesime aint 10 minutit ja ta sai oma süsti.
Jee, olen lapsevanemana tunnustuse ära teeninud!

Üks tuttav kirjutas, kuidas 2021 on olnud sitt aasta ja ta tahab vähemalt midagi teha, mis annaks talle "sel aastal ma tegin SEDA"-tunde, mis tema puhul võiks olla 25 meetrit taliujumist. 

Mis mul on?
Et Poeglaps sai vaktsineeritud, vist ei kanna. Et ma võtsin kassi, pole ka just eriti kangelaslik. Ma kirjutasin koos Kga krdi hea raamatu, aga see ei ilmu ja ma ei saa seda ju niimoodi "tehtuks" arvestada. Suvine fling, mis oli kohutav, aga vähemalt rist kirjas, et sain keppi?
Oh, kuid ma sain jälle orgasmi!
Jep, see on aastat defineeriv. Nüüd ma mitte ei looda, vaid TEAN, et kui AD-d ära lõpetan, saan seksi tagasi. 
Ei olnud asjatult elatud aeg, ei olnud.

Mitte et see muidu poleks olnud tegelikult täie ette läinud elu. 
Oot, kõlab nagu aastakokkuvõte! Ei, seda mul küll plaanis polnud teha! KUU AEGA on aastat veel, sellega jõuab umbes ... kõike. 
Mida ei jõua kuu ajaga, ei jõua ka aastaga. 
Ega seitsmega. 

Olgu-olgu, mingi treenimise asi vbla nõuab aega. Larpi korraldamine. Ei taha jooksu pealt improviseerida, vaid ette valmistada, jaajaa.
Aga otsus "olgu, teen seda" käib kiirelt. Kuu ajaga jõuab ta ära teha vabalt.
Ainsad asjad, mida olen otsustanud ja siis MITTE ära teinud, olid kõhnaksminek ja kolmanda lapse kõhtu saamine. Ja noh - rangelt võttes ma läksin viimaks kõhnaks. Et ma selleks enne surema pidin ... pisiasjad, pisiasjad.
Ning lapse saamine ei ole tegelikult piiratud rasestumisvõimalusega. Ma kavatsen ta ikkagi saada, krt =P
Kui mul vaba tuba tekib. 

Aga jah - kõhnaksminekuteema ajal oli noorem, lollim ja veel kord LOLLIM. Üldse ei võtnud tõsiselt kuskilt loetud soovitusi olla õnnelik kehaga, mis sul on, ja piinasin end reeglipäraselt ja päris-päris kurjalt.
Siiamaani on raske endale tunnistada, et vähe paksemana on mu elu MÕNUSAM.
Aga kõik ülejäänud asjad, millega raskusi on, on teemad, kus osa tegevust jääb kellelegi teisele. Kus mina ei saa rohkem teha, teen nii palju, kui minu osa - ja siis ülejäänu on minu kätest väljas. Ma saan üritada teisi inimesi mõjutada, aga noh. 

Elu on näidanud, et see ei tule mul välja. Teised inimesed on teised inimesed ja kuidas nemad toimivad, mulle arusaamatu.

***

Tuli Tütarlaps tooma KFC-d preemiaks Poeglapsele vaktsineerumise eest. 
Tuli kohale, sõime natuke aega.
Tütarlaps: Palun teed!
Mina (hoolitsevalt): Millist teed sa tahaksid?
Tütarlaps: Sooja!

4 kommentaari:

  1. Sa pole nende mäluvigadega ainus. Ma juba ise naeran enda üle, kuidas iga jumala aasta ei oska ma järsku üldse riidesse panna, kui a) ilm läheb nii soojaks, et pole vaja enam saapaid ja mantlit kanda; b) ilm läheb nii soojaks, et sandaalid on ainsad normaalsed kingad ja riietest tahaks igal pool aint öösärki kanda; c) ilm läheb nii jahedaks, et tuleb jälle hakata riideid kandma; d) ilm läheb nii külmaks, et vaja on _sooje_ riideid.

    Iga kord vahin kapi ees ja mõtlen, mida paganat ma kandsin, kui eelmine kord selline ilm oli?

    VastaKustuta
  2. Teeme klubi. Mul sama jama - kevadel poole suveni paksu jopega, talvel ei saa kuidagi sokke jalga...

    VastaKustuta
  3. Täna hommikul mõtlesin rõivastuse üle järele ning meenus, et mantli ja pluusi vahele peaks panema mingi pusa või kampsuni.
    Kohe parem õues kõndida ja joosta =)

    VastaKustuta
  4. Ma käisin eile metsa vahel jalutamas (siin teerajad mingil määral puhta(ma)ks aetud ja no nii mõnus oli, et sai 10 km täis ja mõtlesin, et pidin ma need soojad sõrmikud panema, oleks ju randmesoojendajatest täitsa piisanud. Aga teekond metsa ja sealt tagasi oli väga külm ja ebameeldiv. Ehk siis minu teooria on, et Tallinnas ja selle ümbruses on nii tuuline, et meie aju isegi ei registreeri seda enam, aga metsas on kohe tunda, et tuulevaikne ja seega ka soojem ja mõnusam.

    VastaKustuta

Ma loen su sõnu, kui nad välja kirjutad ning avaldad!
Noh, paari erandiga.